5 Συμπληρώματα Διατροφής που Πρέπει να Δοκιμάσετε το 2017

1. 5 symplhrwmata

Το 2017 έχει πλέον μπει για τα καλά, και ο μήνας που διανύουμε παραδοσιακά μας  βάζει σε σκέψεις για τους στόχους της νέας χρονιάς! Εάν ανήκετε σε εκείνη την ομάδα ανθρώπων που θέλει να δοκιμάζει πρώτη τις τάσεις ήρθε η ώρα να αποφασίσετε ποια συμπληρώματα διατροφής αξίζει να βάλετε στη ζωή σας τη νέα χρονιά.

Ελαιοευρωπαϊνη: «Πρωταγωνίστρια» του ανοσοποιητικού

Υπολογίζεται πως ένας μέσος ενήλικας θα νοσήσει με 2 έως 5 κρυολογήματα μέσα στο έτος, γεγονός που αναδεικνύει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σε πρωταρχική ανάγκη τους χειμερινούς μήνες. Η βιταμίνη C και το εκχύλισμα από τη ρίζα του φυτού Echinacea αποτελούν τις «παραδοσιακές» λύσεις για την θωράκιση των αμυντικών μηχανισμών. Ταυτόχρονα όμως, η αλόγιστη χρήση φαρμάκων έχει στρέψει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε φυσικές εναλλακτικές. Στην κορυφή της λίστας με τα φυσικά συστατικά που ωφελούν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν ιούς και μικρόβια, βρίσκεται η ελαιοευρωπαΐνη. Η τελευταία είναι μία φυσική δραστική ουσία που συγεκντρώνεται στα φύλλα της ελιάς. Βασικές τις ιδιότητες όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες; Η αντιμετώπιση των ιώσεων, του χειμωνιάτικου κρυολογήματος και των λοιμώξεων που ταλαιπωρούν το ανώτερο αναπνευστικό σας (φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα).

Βιταμίνες Β: Ενέργεια στα ύψη

Είτε αναζητάτε αντοχή για να πάτε στο γυμναστήριο, είτε χρειάζεστε να ανταποκριθείτε σε ένα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, είτε είστε γονιός και τα παιδιά σας «ρουφάνε» κάθε απόθεμα δύναμης, η ενέργεια αποτελεί κομμάτι ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καλύψετε την πολυπόθητη αυτή ανάγκη. Ο συνδυασμός όμως των βιταμινών του συμπλέγματος Β αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να κινηθούν οι μηχανές του μεταβολισμού. Επιπλέον, οι καταναλωτές φαίνεται πως αναζητούν φυσικές πηγές καφεΐνης, όπως το Guarana και το Yerba Mate, οι οποίες προσφέρουν εγρήγορση και συγκέντρωση.

2. 5 symplhrwmata

Παραδοσιακά φάρμακα: Με τη δύναμη της φύσης

Το φαρμακείο της φύσης αποτελεί αστείρευτη πηγή συστατικών που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική πολλών λαών.  Σήμερα, τα φυτικά «φάρμακα» έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο. Βασική τους διαφορά από τη συμβατική φαρμακευτική αντιμετώπιση, είναι τα ολιστικά οφέλη που προσφέρουν, καλύπτοντας όλες τις πλευρές ενός προβλήματος. Ιδιαίτερη προσοχή το 2017 αξίζει να δοθεί σε 2 συστατικά. Το πρώτο είναι ο κουρκουμάς, το μπαχαρικό από την Ασία με την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που καταφέρνει να προστατεύσει τα κύτταρα από τη φθορά του χρόνου. Το δεύτερο είναι η ρητίνη της Μαστίχας Χίου, η οποία θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από συμπτώματα όπως η καούρα και η δυσπεψία. Μάλιστα, όπως έχουν δείξει οι κλινικές μελέτες, σε μεγαλύτερες δοσολογίες η Μαστίχα Χίου μπορεί να αντιμετωπίσει και σοβαρότερες γαστρεντερικές παθήσεις, όπως το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, που προκαλεί το γνωστό σε όλους έλκος.

Ηλεκτρολύτες: Τροφοδοτείστε την προπόνησή σας

Ο κατάλογος με τα συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας αθλητής είναι μακρύς. Οι ηλεκτρολύτες όμως καλύπτουν τη βασικότερη ανάγκη, που δεν είναι άλλη από την ενυδάτωση. Ενώ η επίδραση πολλών θρεπτικών συστατικών στην απόδοση των αθλητών είναι ακόμα υπό διερεύνηση, η ανάγκη για αναπλήρωση των χαμένων υγρών είναι αδιαμφισβήτητη. Για άμεση τόνωση επιλέξτε συμπληρώματα διατροφής που συνδυάζουν τους ηλεκτρολύτες με κάποιο ενέργειας, όπως η γλυκόζη.

Έμφαση στη διατροφή: Η νέα τάση στο αδυνάτισμα

Τα περισσότερα προγράμματα διατροφής αποτυγχάνουν, καθώς δεν καταφέρνουν να εισαγάγουν στην καθημερινότητα υγιεινές και ταυτόχρονα γευστικές εναλλακτικές λύσεις. πρόταση. Υποκατάστατα γεύματος, λειτουργικά τρόφιμα, επιλογές πλούσιες σε πρωτεΐνη, με λίγες θερμίδες και ταυτόχρονα γευστικές κερδίζουν άξια την καρδιά εκείνων των καταναλωτών που επιθυμούν να χάσουν βάρος τρώγοντας! Σημασία εξάλλου δεν έχει μόνο τι θα αποκλείσετε από τη διατροφή σας αλλά και με τι θα το αντικαταστήσετε!

Η επιλογή του κατάλληλου συμπληρώματος διατροφής προϋποθέτει πάντα την κάλυψη κάποιας ανάγκης. Πριν επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας οργανισμό βάλτε τις προτεραιότητές σας! Εξάλλου η εποχή προσφέρεται για νέους στόχους και αλλαγές, πάντα με προτεραιότητα τον εαυτό σας.

Βιβλιογραφία:

  1. Μανουσάκης, Β. Τζωτζές. Φύλλα Ελιάς. Ασπίδα Υγείας. Αθήνα 2015.
  2. Fügen DURLU-ÖZKAYA and Mücahit Taha ÖZKAYA. Oleuropein using as an Additive for Feed and Products used for Humans. J Food Process Technol 2011, 2:3.
  3. Barbaro B, Toietta G, Maggio R, Arciello M, Tarocchi M, Galli A, Balsano C. Effects of the olive-derived polyphenol oleuropein on human health. Int J Mol Sci. 2014 Oct 14;15(10):18508-24.
  4. El SN1, Karakaya S. Olive tree (Olea europaea) leaves: potential beneficial effects on human health. Nutr Rev. 2009 Nov;67(11):632-8.
  5. National Institute of Health. Office of Dietary Supplements. Dietary Supplement Fact Sheets. Accessed 11/1/1987. https://ods.od.nih.gov/

protinomena_title

Ελαιευρωπαΐνη

«Πρωταγωνίστρια» του ανοσοποιητικού

Βιταμίνες Β

Ενέργεια στα ύψη

Μαστίχα Χίου

Φυσική λύση για το στομάχι και τις γαστρεντερικές

Ηλεκτρολύτες

Τροφοδοτείστε την προπόνησή σας

Διατροφικές λύσεις

Η νέα τάση στο αδυνάτισμα

TAGS: