Έχετε κουραστεί να τρώτε κάθε πρωί το ίδιο τοστ για πρωινό; Τότε ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και να προσθέσετε σε αυτό το τόσο σημαντικό γεύμα της ημέρας ένα ασυνήθιστο υλικό, το πλιγούρι!

Συστατικά

Η παρακάτω ποσότητα δίνει 5-6 μερίδες:
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1,5 φλιτζάνια φρούτα της αρεσκείας σας κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα, ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
  • ¼ φλιτζανιού βασιλικό (φρέσκο ή ξηρό)
  • ¼ φλιτζανιού μέντα
  • 3 κουταλιές χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Διαδικασία

  • Βράζετε το πληγούρι σε περίπου 1,5 φλιτζάνι νερό.
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και το πρωινό σας είναι έτοιμο!

Extra Tips:

  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε το πλιγούρι σε ένα τάπερ στο ψυγείο και να το διατηρήσετε για 3 περίπου ημέρες. Έτσι θα έχετε έτοιμο ένα θρεπτικό πρωινό για αρκετές ημέρες!
  • Για ένα πλήρες πρωινό και μία επιπλέον δόση ασβεστίου προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι στη μερίδα σας, η οποία είναι περίπου 1 φλιτζάνι από το μίγμα με το πλιγούρι και τα φρούτα.

Διατροφική αξία:

  • Το πληγούρι συγκαταλέγεται στα δημητριακά τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που θα σας κρατήσουν χορτάτους για τις πρώτες ημέρας, ενώ κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως συμβάλλουν στον έλεγχο της χοληστερίνης, του ζαχάρου, αλλά και στον έλεγχο του βάρους.
  • Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και άλλα πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό σας από τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στο σώμα μας λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.
  • Οι ξηροί καρποί είναι καλή πηγή των καρδιοπροστατευτικών ωμέγα 3 απαραίτητων λιπαρών οξέων.
  Η συνταγή προσαρμόστηκε από το site: Spring Fruit & Nut Tabouli http://www.thekitchn.com