Ιnfographic «Το Αλφαβητάρι των Βιταμινών»

poster_powerhealth_final-web-1

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης της Vitamins Academy, η Power Health ενώνει τις δυνάμεις τις με το portal διατροφής medNutrition, για τη δημιουργία του πρώτου infographic που απεικονίζει τη λειτουργία και το ρόλο της κάθε βιταμίνης στον οργανισμό.

Πηγή: http://issuu.com/elenitsakogianni/docs/vitamins-academy-poster

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι αναπόσπαστο στοιχεία της καθημερινής διατροφής. Πόσοι όμως πραγματικά γνωρίζουν ποιες είναι οι πηγές των συστατικών, αλλά και για ποιο λόγο το καθένα είναι απαραίτητο στο σώμα; Η ιδέα του infographic βασίστηκε στην ανάγκη για τη δημιουργία ενός εργαλείου, για τον ειδικό υγείας και τον καταναλωτή, που με απλό τρόπο απαντά σε ερωτήματα όπως:

  • Πόσο πλούσια σε μικροθρεπτικά συστατικά είναι τα τρόφιμα στις μέρες μας;
  • Πόση βιταμίνη C περιέχει 1 πορτοκάλι;
  • Πως επηρεάζει το μαγείρεμα τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων;
  • Ποιος είναι ο ρόλος της βιταμίνης D στο σώμα;
  • Γιατί χρειάζομαι τον ψευδάργυρο;

Με την κίνηση αυτή η Power Health, μέσω της Vitamins Academy, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως πιστεύει και επενδύει στην ιδέα πως «η γνώση είναι δύναμη», ιδιαιτέρως όταν αυτή αφορά την υγεία όλων.

Για την έκδοση του infographic συνεργάστηκαν για το medNutrition οι: Μπερτζελέτος Δημήτρης- Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc και η Κύρα Ειρήνη- Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, για την Power Health: η Ήβη Παπαϊωάννου, MS, RDN, Διαιτολόγος Σύμβουλος Διατροφής της Power Health.
Μπορείτε να προμηθευτείτε το «Αλφαβητάρι των Βιταμινών»από το site του medNutition πατώντας εδώ.

TAGS: