Ολοκλήρωση εκδήλωσης με θέμα την επιστροφή στο σχολείο από την Power Health

IMG_3758

Η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης στο press event που διοργάνωσε η Power Health, σε συνεργασία με το on line φαρμακείο www.ofarmakopoiosmou.gr,  και εισηγήτρια τη δρ Γιούλη Μπαλίκου.

Tα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη διαδικασία προσαρμογής, εν όψει της νέας σχολική χρονιάς. Επίσης αναλύθηκε ο καταλυτικός ρόλος που διαδραματίζει το ιδανικό περιβάλλον, εκείνο που θα ενισχύει την ανθεκτικότητά τους και θα τα ενθαρρύνει να μοιραστούν και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Εκτενής αναφορά έγινε στο χρόνο που απαιτείται να προσαρμοστούν τα παιδιά στη σχολική ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που οι  γονείς πρέπει να κατανοήσουν και να σεβαστούν τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα κάθε παιδιού.  Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο χρόνος και ο τρόπος προσαρμογής διαφέρουν, για κάποια παιδιά είναι εύκολο, ενώ για άλλα αποδεικνύεται πιο δύσκολο, οπότε και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια.

Οι μεγάλες αλλαγές, όπως είναι η αρχή της σχολικής χρονιάς, μπορεί να είναι συνυφασμένες με αισθήματα άγχους, αγωνίας, θυμού και απογοήτευσης, όπως εκφράστηκαν μέσα από τις ζωγραφιές παιδιών.

Το παιδί έχει την ανάγκη διαβεβαίωσης από τους γονείς ότι πάντα θα είναι συναισθηματικά παρόντες και διαθέσιμοι, με ανοιχτά αυτιά και καρδιά να ακούσουν τις αγωνίες του,  να μοιρασθούν μαζί τις εμπειρίες του, να λύσουν τις απορίες του και να επιβεβαιώσουν ότι «όλα» θα πάνε «καλά».

Η βαθιά πεποίθηση των γονιών ότι η ζωή είναι ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και εμπειρίες, που αξίζει τον κόπο να βιώσει και να απολαύσει κάθε παιδί, θα βοηθήσει σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και αυτονόμησής του.

Στις δημοσιογράφους και mama bloggers  που συμμετείχαν στο event δόθηκε ένα όμορφο κουτί με το Χάκι το Χελωνάκι, τον πρωταγωνιστή του όμορφου παραμυθιού και την πρώτη  του μέρα στο σχολείο, με παιδικά προϊόντα της Power Health, καθώς και παιχνίδια που προσέφερε το on line φαρμακείο www.ofarmakopoiosmou.gr

IMG_0000

IMG_3774

TAGS: