
Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα απαραίτητα για τον οργανισμό. Σημαντικότερος εκπρόσωπος των ωμέγα 6 λιπαρών είναι το λινολεϊκό οξύ. Ο οργανισμός του ανθρώπου δεν έχει την ικανότητα να συνθέσει τα λιπαρά αυτά οξέα και γι αυτό στηρίζεται στην διατροφή για την κάλυψη των αναγκών. Τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα 6 λιπαρά είναι ορισμένα φυτικά έλαια (καλαμπόκι, ηλίανθος, σόγια), οι ξηροί καρποί και λιγότερο τα σιτηρά και το κοτόπουλο. Η ευεργετική τους δράση αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών, ενώ φαίνεται μέχρι σήμερα πως συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, στην αντιμετώπιση φλεγμονών και σε δερματικές παθήσεις.