ΣΚΟΡΔΟ

skordo

Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια τόσο στη μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Η περιεκτικότητα του σκόρδου σε οργανικές θειούχες ενώσεις, όπως η αλισίνη, του προσδίδουν ιδιότητες που σχετίζονται με την υγεία των αγγείων και της καρδιάς.

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη κατανάλωση σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, εμφάνισης αθηρωματικής πλάκας, υψηλής χοληστερίνης και υπέρτασης.

Άλλες ενδείξεις αναφέρουν πως το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ενδέχεται να προστατεύει και από ορισμένες μορφές καρκίνου του γαστρεντερικού σωλήνα.