
Γνωστό στους περισσότερους ως ένα πολύτιμο & ξεχωριστό «έδεσμα». Προέρχεται από τα αυγά του ψαριού οξύρυγχος, ο οποίος εκτρέφεται σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα στη Σιβηρία.
Το χαβιάρι πέραν την εκλεκτής γεύσης του, είναι μία πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών όπως καλά λιπαρά (ωμέγα 3), αμινοξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες (Α,Β, D), μέταλλα/ ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και σελήνιο) και άλλα. Η σύνθεσή αυτή καθιστά το χαβιάρι μία άριστη τροφή για το δέρμα, συμβάλλοντας στην αντιγήρανση, αντιοξείδωση και αναδόμηση της επιδερμίδας.