ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ενίσχυσε άμεσα το ανοσοποιητικό σου!

Ο ρόλος του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι άκρως σημαντικός για να διατηρείται η υγεία μας σε καλά επίπεδα, καθώς μας προστατεύει από διάφορους “εισβολείς”, όπως ιούς, μικρόβια, αλλά και κατεστραμμένα κύτταρα.

Αποτελείται από ένα τεράστιο δίκτυο διαφορετικών κυττάρων, ιστών και οργάνων, τα οποία συνεργάζονται για να διατηρήσουν το σώμα όσο το δυνατόν πιο υγιές. Εάν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε, η υγεία μας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο και είναι πολύ πιθανό να αρρωστήσουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσουμε την ανοσολογική υγεία μας και να έχουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε άριστη κατάσταση, ειδικά σε περιόδους που υπάρχει έξαρση ιώσεων, όπως οι  χειμερινοί μήνες ή περίοδοι με μορφή επιδημίας στον ευρύ πληθυσμό.

Σωστή διατροφή

Οι πλούσιες τροφές σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά μπορούν σίγουρα να εξασφαλίσουν ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, καθώς και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως αβγά, ψάρια και άπαχο κρέας, ξηροί καρποί και σιτηρά ολικής άλεσης.

Αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές, όπως λιπαρά κρέατα, τηγανητά, αναψυκτικά, ζάχαρη, αλλαντικά και αλκοόλ, οι οποίες προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό και «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό.

Ποιοτικός ύπνος

Κατά τη διάρκεια ενός ποιοτικού ύπνου το ανοσοποιητικό επιδιορθώνεται, ενώ αντίθετα ένας ελλιπής ή κακός ύπνος αποδυναμώνει τον οργανισμό και προκαλεί έντονο στρες.

Γυμναστική

Πολύ σημαντικό παράγοντα στη ενίσχυση του ανοσοποιητικού παίζει και η τακτική γυμναστική. Καιρός να επιλέξετε το αγαπημένο σας άθλημα ή μια δραστηριότητα που σας βάζει σε κίνηση και σας διασκεδάζει. Με την άσκηση ο οργανισμός παράγει αντισώματα που ενισχύουν την άμυνά του. Επίσης, μειώνεται η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, η οποία αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Διακοπή καπνίσματος

Η διακοπή καπνίσματος είναι ένα πολύ βασικό βήμα αν πραγματικά επιθυμείτε να ενδυναμώσετε τον οργανισμό σας. Περιέχει εκατοντάδες χημικά συστατικά και αρκετούς τοξικούς παράγοντες, που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν την ανοσολογική ικανότητα του οργανισμού, ο οποίος καθίσταται επιρρεπής σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και πολλές άλλες ασθένειες. Όταν διακόπτουμε το κάπνισμα, το αίμα ανακτά τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του συμβάλλοντας σε έναν πιο υγιή οργανισμό.

Συμπληρώματα διατροφής

Τέλος, για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας με θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να επιλέξετε και τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Όταν συνδυάζονται με έναν ισορροπημένο και υγιή τρόπο ζωής ρυθμίζουν αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του και θωρακίζουν αποτελεσματικά τον οργανισμό.

Η βιταμίνη C, όπως είναι γνωστό, συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του οργανισμού ανεξαρτήτως καιρού. H Vitamin C 1000mg της Power Health είναι διαθέσιμη σε δύο υπέροχες γεύσεις, πορτοκάλι και μήλο, με εξαιρετική ποιότητα που αποδεικνύεται στην αποτελεσματικότητα της.

Η πολυβιταμίνη Multi+Multi της Power Health αποτελεί επίσης έναν πολύ καλό σύμμαχο του ανοσοποιητικού. Περιέχει όλες τις βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεστε καθημερινά για ενέργεια και δύναμη, για να καλύψετε τα κενά της διατροφής σας και να φροντίσετε αποτελεσματικά τον οργανισμό σας. Έχει ευχάριστη γεύση ροδάκινο.

Επίσης, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν μοναδικά θρεπτικά συστατικά οποία υποστηρίζουν συνολικά την υγεία του οργανισμού. Το Mourinol της Power Health είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με γαλακτωματοποιημένο μουρουνέλαιο υψηλής καθαρότητας απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα και τοξίνες, με υψηλή συγκέντρωση σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καθώς και σε βιταμίνες D3 και Α.

Η τεχνολογία γαλακτωματοποίησης με την οποία έχει παραχθεί, προσφέρει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και απορρόφηση, ενώ το απαλλάσσει από την οσμή και τη γεύση του ιχθυελαίου.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αποδίδουν ΕPΑ και DHA τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Tο DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου και της φυσιολογικής όρασης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM